Index
Codi "barra de títol" = "inici de diapositiva"
Codi "barra de títol" = "inici de diapositiva"
- Cal fer servir el codi de barra de títol per indicar inici de diapositiva.
- Així, si escrivim:
-= Títol =-
Farem una barra de títol com aquesta:
Títol
- En mode normal de visualització de plana Wiki, es veurà com una barra de títol (requadre horitzontal agafant tota l'amplada del paràgraf en ombrejat marró o fosc). Un altre exemple, al principi de tot d'aquesta plana on diu "Index".
- En mode de presentació de diapositives, canvia el format una mica de tota la plana Wiki, i el que abans estava posat com a barra de títol, ara surt com a títol de diapositiva.
- Per posar en marxa el mode de presentació de diapositives, cal pitjar sobre el botó que veureu amb el nom de "diapos" a la part inferior d'aquesta pàgina.
- Per tal de veure aquest botó diapos, cal que tingueu com a mínim algun codi de barra de títol amb text a dins. Si no n'hi ha cap en una plana Wiki, no es mostra l'enllaç al botó diaspos.
- Per sortir, del mode de presentació de diapositives, cal tornar endarrera amb el navegador.
- Aquest mode de presentació de diapositives, no mostrarà les taules de continguts generades automàticament amb el connector-plugin {maketoc} , sinó que deixarà el seu contingut en blanc en la diapositiva pertinent.
- Podeu navegar a les següents diapositives (o les anteriors, a partir de la segona), a partir dels enllaços que us sortiran automàticament a la part inferior de la diapositiva.
Consells per les presentacions en aquest format
- Millor fer diapositives curtes, que hi capiguen en tota la pantalla sense haver de baixar la plana amb el ratolí mentre es xerra.
- Cada diapositiva és tan llarga com llarg sigui el contingut entre codis de barra de títol.
-= Títol =-
- Tot i que es pugui anar baixant amb el ratolí el text de la presentació a mesura que avança l'explicació, millor fer que la diapositiva sigui estàtica i no s'hagi de moure, per que cansa als lectors el fet d'anar seguint el text a mesura que es baixa la pàgina.
- Aquesta pròpia plana Wiki que estàs llegint ("CursWiki.Fer presentació de diapositives des del Wiki"), per exemple, no és adequada per a la presentació de diapositives, per que hi ha massa text en cada ítem separat amb asteriscos (vinyetes), i hi ha massa text en cada diapositiva (massa text entre codis
-= Títol =-
consecutius.
- Millor fer servir els codis de vinyetes o llistes no numerades, a partir d'un o més asteriscos (*, **, ***, ...) per expressar les idees breus a exposar.
- Això permetrà que es pugui ressaltar automàticament l'ítem del qual s'estigui parlant pel sòl fet de passar el ratolí per sobre de l'ítem, sense haver de pitjar enlloc.
- Millor posar al final de la darrera diapositiva un enllaç a la plana de sortida de la presentació, per que sinó s'arriba a una via morta que no és àgil per enllaçar amb la següent presentació, etc.
- Si una plana Wiki ha de tenir la doble funció de llegir-se bé en format web normal (o imprimible en paper), i a l'hora en alguna ocasió es pot voler fer servir en mode de presentació de diaspositives, hi ha la opció de posar els títols dues vegades, cadascuna amb un codi adequat per a cada funció:
- una amb el codi de títol amb admiració/ns ( ! Títol ) per a la taula de continguts automàtica ( {maketoc} )
- un altre amb el codi de barra de títol
-= Títol =-
que farà la barra hortizontal, molt visible en mode normal, i es convertirà en el títol i separador de la diapositiva següent en el mode de presentació de diapositives.